Fredag hela dagen...

och just denna fredag innebär en resa till Östersund. Ronja hade nog förträngt att det var idag dom skulle åka och när jag sa det nu på morgonen så blev hon så ledsen så ledsen. Hon tycker att resan är den jobbigaste och det förstår jag, hoppas att det blir bättre sedan annars får vi komma på någon annan lösning.

Nu är det in i duschen och sedan ska jag städa, svärföräldrarna kommer i morgon

Så glad så glad för min vän!

Fick sånna himla glada nyheter igår, äntligen äntligen har min vän fått en lägenhet :-) Nu ska hon kunna leva sitt egna liv igen...så efter 1/4 så lär jag försöka ta mig till henne :-)
Massor med grattis och kramar på dig!

tandis besök med Emelie

Emelie hade superbra tänder och behöver inte komma tillbaka förens om 1½, men jag ska ringa när hennes 6års tänder kommer för dom plastar tänderna.
När Emelie tappade sin första tand så var den andre redan uppvuxen, det visade sig idag att det är samma sak med tanden brevid som är lös, så unga fröken skulle vicka mycket på tanden så den släpper innan bakom tanden kommer upp för mycket. Hon har korta framtänder, men det berodde visst på att hon gnisslar tänder....vad vet jag, jag sover på nätterna :-)

Pratade lite med henne om Ronjas dåliga tänder, dåliga och dåliga är dom egentligen inte utan det är hennes saliv som bråkar med tänderna. Ska till tandis med henne i mars så får vi se.

Nä nu måste jag sätta lite fart, svärmor och svärfar kommer på lördag och i morgon ska jag köra min prinsessor till Östersund.

Utvecklingsamtal i skolan

Jag har nog världens duktigaste och bästa 7åring. Vilken utveckling!
När vi flyttade hit upp och hon började skolan vecka 45 så låg alla hennes nya klasskompisar milvis före henne, dom skrev egna berättelser, läste och var verkligen superduktiga. Ronja som sagt var inte alls med i matchen.
Men sen helt plötsligt så släppte det efter jul. Nu skriver hon och gör egna berättelser, läsningen tycker hon är bra tråkig men vi jobbar på det.

Det är mammas prinsessa alla gånger :-)

Nu ska vi luskamma...mmm mys mys mys

Skaplig behov av....

Cocos prickar, snart kommer jag väl kräkas dom...men rackarns goda :-)

 Mmmmm

Termobyxor....

Var inte alls så lätt att hitta som jag hade tänkt det skulle vara. Sprungit på Birsta och letat och letat, antingen har det varit fel storlekar eller så har det inte funnits någon resår i midjan.
Ringde barnens bonusmamma och dom hade som Ronja får med sig hem i helgen....himla snällt måste jag säga.

Nu är våran granntjej här och ska leka med brudarna, bäst jag har lite koll på dom :-)

Det var ett fint bröllop

Det måste jag nog säga, sen gjorde det ju inte saken sämre att man fick se lite av sitt gamla trevliga E-tuna :-) Det måste vara en riktig höjdare att kunna gifta sig utan att behöva tänka på kostnaderna och att allt runt i kring löses av alla andra. Vackert var det hur som haver!

Ronja har föresten fortsatt med att lyckas göra sönder sina ytterkläder, nu är det termosarna som är trasiga...fördelen med att dom går sönder är att då vet jag att hon härjar som en galning när hon leker :-)

Dags att lämna Emelie på förskolan och sedan göra nått sorts ryck här hemma

Bonde söker fru..Bröllopet

Jag har inte kollat särsillt mycket på Bonden i höstas, sett lite nu och då bara.
Nu får vi ju se alla förberedelser och bröllopet ikväll på tv4. Det var lika varje omgång, det har varit bröllop och förlovningar fortare än kvickt. Om man har som Magnus och Emma känt varandra ett halvår och sedan gifter sig med buller och bång, dyrt och påkostat....hur tänker man då?
Hur kan man veta att man vill leva med någon efter 6 månader? Hur väl känner man varandra egentligen?
Jag och barnens pappa gifte oss efter 1 år, visst det var ju det man ville just då....men efter bara några år så funkade det inte längre. Man står där nykär och allt är rosa söta moln som man ligger mjukt och gosar på. Det är klart att man kör på den vågen och vill gifta sig och ha hela paketet.

Jag och Claes har varit tillsammans i 2 år nästa vecka, det är först nu som det känns som att det faktiskt är vi! Man upptäcker nya saker om varandra hela tiden vilket faktiskt kan resultera i att det inte funkar mellan en längre, har man då rusat in i saker så blir det inte bättre heller.

Pratade med en kompis i morse som nu tyvärr ska skilja sig. Vi insåg en konstig sak, hennes två senaste förhållanden har varit långa. det har varit nått som strulat från början sen när saker och ting lägger sig så man är inte uppe i varv och det borde vara den bästa av de bästa tiderna....då börjar man bråka och till slut gör slut

Jag måste väl erkänna att skulle någon betala ett sådan bröllop för mig som Emma och Magnus fick så nog f*n hade jag tvingat Claes till altaret.....dock utan kameror i fejan :-)

Parlamentet 1/5

Åh fick tag på biljetter till detta tok roliga event....hmm är det för mycket begärt att kräva att Björn Gustavsson är med? :-)


Denna måste ju vara till storjägarn....

Tror minsan att barnens pappa brukar skryta om hur duktig han är *S*


Va du är söt min kära lilla ponny

Haha ja vad gör man inte 120kg häst  det hade väl varit nått för dig mormor att ha Lellenora i bilen *S*

Men kolla kolla kolla!

Hur fin blogg har jag inte nu då? Allt detta tack vare http://bellan85.blogg.se/index.html som har slitit för min skull...detta trots att jag faktiskt bara har träffat hennes syster en gång! Får vara snäll och bjuda på fika någondag.

Nu är det med måndag igen, veckorna går i ett rasande tempo måste jag säga. Igår hade vi Claes chef här på fika, sammanlagt var vi 4 vuxna och 6 ungar, men det gick så bra så.

Nu ska jag göra ungar skolredo, hojtar till mer sedan

Feber

Ronja kom hem glad i hågen efter skolan och ville hem till Felicia, hon skulle vara hemma kl 16 igen. Vid 15 kom hon hem, hon och Felicia hade blivit osams om nått. Ronja såg så otroligt vissen ut inte bara ledsen över att dom var osams. Hon gnällde över att hon hade ont i armarna. Tog tempen på henne vid 16, hon hade 37,5 lite feber men absolut ingen fara...en timme senare var det 38.2, nu ville hon lägga sig och hon har 39.4 lite alvedon fick hon så vi hoppas på det bästa, men någon skola i morgon blir det inte.

Claes är på hockey och jag har det alltså ovanligt lugnt med två ungar som redan ligger :-)

Ha ha ha, den här tyckte sambon om i alla fall


Hmm han känner nog mest igen sig själv :-)

Söndag...

Inte illa då är även den här veckan till ända, fort det går ändå. Två helger till är Claes hemma sen så åker han till Kina, jag lurar på en grej till den helgen han åker men vi får se *L*

Igår var en sån riktig slö dag, körde Claes till DHL vid 12 och sedan satt jag här hemma och bara läste och läste, borde ha städat men det är ju roligare att göra det en söndag!

Nu ska jag plocka lite i ungarnas rum, vet inte riktigt när dom kommer hem men nångång lär det väl hända

Sönder sönder sönder

Berättade jag att Ronjas jacka gick sönder igår? Det är själva draupp mojängen som är trasig. Hur som haver idag så bar jag Ronjas väska hem...och visst f*n gick ryggan sönder också *morr* Tur att Claes får en massa reklam grejer så hon får en rygga :-)

Nu är det dags för middag!

Just det...Emelies tand

Eftersom det var en tand redan uppe bakom hennes lösa så ringde jag tandis på morgonen.
Hon kollade Emelies personnummer och säger "Jamen hon ska ju hit i februari" lite så där att oj det visste du väl....blir irriterad på  sånt där, hur ska jag kunna veta hur dom gör här uppe i norr.

jaja vad är en bal på slottet...det var föresten 19kr hon fick :-)

Raka vägen mot helgen!

I morgon är det fredag och vi har gjort ännu en vecka, konstigt att vi redan är i mitten av januari. Februari kan vi hoppa över...nu vill vi bara åka till Åre och sen har vår och sommar!

Vilken skillnad det är på nya förskolan föresten, det är bara Emelie som börjar 8.30 dom har inte fått nån riktig ordning på det hela med måltiderna då alla äter i matsal även småisarna. Idag när vi kom så stod det en fröken och väntade på oss (nått konstigt finskt namn...men hon tillhör våran avdelning iaf). Emelie fick följa med till matsalen och äta lite mer frukost om hon ville. Alla som inte har sina ungar heltid inom barnomsorg vet hur otroligt griniga dom kan vara när det gäller tider. Det känns bara underbart, tokigt att det är sista terminen nu när det är så bra :-)

I morgon ska jag åka till Östersund och lämna barn, ska försöka åka så fort som möjligt när Ronja slutat. Claes fick presentkort på grejer han kunde välja i julklapp. Vi valde 3 rättersmiddag som blir hemkörd så det ska vi slafsa i oss i morgon! På lördag ska Claes på hockey hela dan så jag ska bara ligga och läsa och ha det lugnt och skönt.

Fram med dammsugaren!

Väntar på tandfeén!

Nu är det bara att inse mina bäbisar är inte bäbisar längre!
Emelie har haft en lös tand rätt så länge nu, hon har guckat fram och tillbaka med den. Nattar ungarna nu ikväll och sedan hojtar Emelie, då har hon fått bort den....bakom ligger en vuxentand som vuxit upp bra mycket. Försökte ta kort på det och det är inte så bra men i alla fall nått.



Enl rykten så kommer feén med 19kr...vi får väl se :-)

Just det glömde

Ronja skulle åka skridskor på gympan idag, letade som en galning efter skridskorna i helgen och hittade dom som tur var. Men alla kan ju gissa hur bra det går att åka skridskor när det är +5 ute och världens töväder så det blev inge åka av. Ronja vart lite besviken men det kommer en ny chans nästa vecka!

Just det Emelie har en lös tand, jag avskyr lösa tänder så jag undrar bara vart mormor är som alltid tar hand om sånt här!

Oj vilken dag det blev!

Det började rätt så knasigt, Ronja fick hår i munnen när hon åt frukost och givetvis så behövde hon kräkas. Vid 8.30 hade jag väckt Emelie och telefonen ringer, det r Ronjas fröken som berättar att hon har sagt att hon kräkts på morgonen och trodde väl typ att det var vinterkräksjuka...men inte skulle jag skicka iväg henne om hon hade det.

Emelie började sin nya förskola idag, lite nervösa och med snorhalt väglag masade vi oss iväg, jag har varit skapligt skeptisk till förra hon gick på så jag hade inte så stora förhoppningar nu heller. Men shit va glad jag blev när jag kom dit, stora härliga lokaler och Bitte som blev superglad över att se oss. Eftersom dom slagit ihop två förskolor så var det en hel drös av nya ungar. Det är en gammal skola så det finns gumpasal, Den andra fröken visade mig den och jag tyckte det var helt underbart! Men hon trodde att det skulle innebära typ att alla ungarna skulle slå ihjäl sig, hmm det är en drös 5 åringar som snart ska upp i skolan...jaja. Pratade med Bitte innan jag gick i alla fall att jag skulle vilja ändra Emelies tider i stället för 9-14 så vill jag ha 8.30-13.30 så kan Ronja hämta Emelie på hemvägen, det har varit lite struligt när vi ska hämta Emelie när Ronja just kommit hem från skolan eftersom den stora damen inte vill vara hemma själv och är givetvis supertrött.
Till min stora förvåning så fick vi ändra tiden.....det trodde jag aldrig!

Kom hem i alla fall satt och snackade med Sussi på msn, det är en brutta som bor på samma område som mig vi säger minst en gång i veckan att vi ska ses men det har inte blivit av. Men idag så jäklar...drog med mig hunden och ner till henne. Trevligt att dricka kaffe hos någon annan det är man inte bortskämd med nu för tiden. Vi ska dr ihop ungar och göra nått kul, sen krävde jag en vinkväll :-)

Nu ska jag kasta barn i säng så det blir någon ordning!


Nu ska jag bli en bokmal

Idag fick jag mina böcker! "Mia Sanningen om Gömda" och "Vingklippt" Inbundna böcker ( ovanligt för att var mig, jag köper alltid pocket) men man kunde beställa båda böckerna på Blue båda böckerna inkl porto för 355, det tyckte jag var helt ok.
Tur att Emelie ska till förskolan i morgon...flera timmar av läsande!
Emelie ska inte bara till vilken förskola som helst...nänänä dom har slagit ihop två förskolor och flyttat dessa till en lokal vid skolan, där dom även har fritids på eftermiddagarna. Skoja i min doja att det blir nära och bra att hämta barn om jag får för mig att söka jobb!

Nu ska jag fixa med tjejernas dator innan Claes kommer hem med en annan 1000 gånger bättre än den dom har, måste röja lite så här kan man inte lata sig!


H.O.C.K.E.Y hockey

Igår fick den lilla donnan den turen att följa med Claes på hockey, egentligen så är ingen av dom intresserade så där direkt men Claes kan vinna biljetter till Timrås hemmamatcher på jobbet. Dom har en loge också som Claes bokade upp. Lyx lyx om ni frågar Emelie...givetvis så vann Timrå mot Djurgården med 4-2.
Jag och Ronja fick äntligen lite egentid här hemma, det är inte lätt att fixa nu för tiden. Vi spelade kort, kollade på High School Musical och åt popcorn....tyvärr kom dom andra hem på tok för tidigt!

Nu ska jag ge mina små prinsessor frukost och sedan ska vi se vad vi ska hitta på, åka och handla måste vi göra i alla fall.

....Full fart mot ny vecka!

Ha ha ha...blandis kan man lugnt säga

Såg en rolig annons på blandrasvalpar  hmm blandning var det och inte en likhet mellan valparna

Nu är dom hemma....

och det är svinkallt ute, ungarna är iofs vana dom har haft -24 i stugan och vi har "bara" -15. Vi ska trotsa kylan och sticka upp till Norra berget och åka snowracer. Börjar fundera på om det kanske är läge för mor i huset att fundera på att köpa vinterkläder också....nått att lura på ;-)


Idag kommer dom hem...

Äntligen kommer prinsessorna hem! Märks att man är van vid att dom bara är borta fre-sön då dom är hos deras pappa. Förrut när vi bodde i E-tuna så var det ju lite mer happ som haver, dom var hos mormor lite nu och då och dom var längre tid hos pappa i och med avståndet. Dom har haft super kul i stugan men nu så längtar dom hem.
Min plan var att jag skulle göra iordning deras rum en gång för alla medans dom var borta men hmm det har inte blivit av kan jag säga. Jaja man kan inte få allt här i världen.

Det är -8 ute idag, strålande solsken och massa snö, förhoppningsvis är det minst lika fint väder i morgon då är det varm choklad och pulka som gäller.

Nu ska jag fortsätta mina plikter innan vi beger oss

RSS 2.0