Söndagen efter midsommar

Det har vi nu minsan! En helg som bara har gått i vårat egna tempo, vi har ätit silltårta, potatis och allt annat som tillhör en helg som denna. Vi har grillat, vi har myst, vi har sett åskoväder, vi har druckit gott, vi har skrattat och vi har sovit. Vi har till och med tagit bussen ner till stan för att ta oss en stänkare eller tre. Precis en sådan här helg ska vara med andra ord.

Blev uppringd i fredagskväll och förfrågan om jag ville jobba på lördagen, nepps det ville hon minsan inte.
Ungarna har det bra nere hos mormor, badat och solat är det som har stått på deras dagordning. Vi här hemma har dock en stor saknad efter knas tjejerna, det blir tyst och tråkigt. Men samtidigt så är det skönt för dom att kunna glida omkring och ha semester. Fem måndagar kvar tror jag sedan är dom hemma och myser igen.

Tänk...

Du är 9 år, du har sommarlov, har suttit under helgen och tittat på prinsessbröllop. Livet leker faktiskt riktigt bra, snart är det uppehåll i fotbollen och då är det sovmornar på helgerna. Den här sommaren ska det ätas glass, badas, lekas med syskonen och bara ladda inför 3.an.

Du vaknar på måndagmorgonen av att det låter en hel massa, springer folk i skogen som kan se in i ditt sovrum, det bankar på dörren, utanför dörren står det massor av poliser. Sätter handfängsel på din pappa, mamma försöker trösta din 1 åriga lillebror, storebror som har haft mardrömmar och stora problem i skolan får panik. Ta på er kläder! Skynda skynda skynda! Dom sätter pappa i en bil, mamma försöker packa och trösta sina älskade barn. Du vet inte riktigt vad som händer...förutom att detta är inte bra! Du som hade bestämt att du skulle leka med din bästis idag, ni skulle äta glass, och ut och cykla.

Några timmar senare sitter du på ett plan till Irak, som du har flytt från en gång, vad händer nu? Ni som skulle börja med engelska efter sommaren, störst i lågstadiet minsan! Hur går det med din sjuka bror som har fått operationstid? Din andra bror som har haft det så svårt, och med allt för färska krigsminnen som spökar. Vad händer med alla dina saker som bara står i lägenheter. Dina fina petshops, dina presenter du fick när du fyllde år? De fina kortet fröken gav dig för två veckor sedan när sommarlovet började.

Sötaste Vaman! Ett helt nytt liv börjar för dig, det är hemskt, det är hemskt att se din cykel, att se era leksaker utanför dörren. Att inte få se dig eller dina bröder igen, din tultiga lillebror som tyckte Busan var en spännande vovve och han som just lärt sig gå. Hoppas det går bra för dina bröder, även om operationen inte blir av. Att ni får ett så bra liv ni kan få i Irak.
Blir tomt när man inte får se dig springandes förbi våran balkong på skolmorgonen i höst, alltid lite för sent.

Tänker på er!

Så trött så trött

Det är så himla bra att vara det när jag har massor att göra, det ska packas, plockas laga mat fixa tvätt osv osv osv. Varit en lite halvstressande dag på jobbet också, mycket som ska göras och tänkas till, personal har åsikter, chefen har sina och där sitter jag som en fåne och har inte en susning. Det blir nog bra.
Nu ner och hämta tvätt och sätta fart så jag kommer i säng någongång.

I morgon sätter det fart...

Nu är det slut med slöandet med kaffe på morgonen och skicka iväg alla för att ha det lugnt och skönt. Nu är det måndag till fredag jobb, tidiga mornar, sittandes på samma stol hela dagarna. Hua! Det kommer att bli bra men just nu är jag bra nervöst faktiskt för det hela. Hinna att fixa alla arbetsplaner för 4 grupper, och göra det själv. Värst är till helgerna då det är massa dagar som ska fixas på en gång. Det märks väl om jag blir helt skallig :-) Skönt att ungarna blir kvar hos mormor när jag kör igång allt själv, så jag slipper att jäkta hem för att hämta ungarna på fritids.

        

Lördag hela dagen!

Regnet har öst ner idag, men lika mysigt har vi haft det ändå.
Har försökt att få igång det trådlösa till datorn men det går ine vidare alls :-( Har snott ungarnas nätsladd, så jag kan sitta i soffan och glo en stund med ungarna på tv.n och verka engagerad.
Nu ska jag bädda rent i tjejernas sängar så dom kan gå på tut.

Ännu ett läsår till ända

Det blev en halvstressig dag igår, eller ja det började redan i torsdags då ungarna skulle bli fina i håret så jag höll på till 22 att sätta folie i håret på dom. Upp tidigt igår och ta ut dessa, fixa det sista med kläderna, äta frukost och kasta sig iväg till skolavslutning del 1. Det var Emelie som var först ut, solsken och fin sång. Tänk så fina ungar kan vara, glass på skolgården och kram kram på fröknarna.

Hem vid 10 tiden, göra klart tårtan, vänta på Claes som var på jobbet och skulle köpa jordgubbar med sig hem, blåsa ballonger och givetvis försöka få igång min internet på min laptop, fixa en till present till fröken Ingela, och sedan var det bara att dra iväg igen.

Vi var såklart för tidiga. Ungarna skulle mötas utanför kyrkan och vi skyndade oss in så fort 9.orna var klara så vi fick någonstans att sitta...vi snackar lilla kyrkan här faktiskt! Superfin skolavslutning, massa sång, roliga tal från både präst och rektor. Det ända som störde mig var att folk inte fattar att man faktiskt är tyst i en kyrka, eller i alla fall medans avslutningen håller på så behöver inte alla sitta och babbla.
Fröken Ingela hade gjort egna hälsningar till alla barnen och satt ihop med lite godis, hon är verkligen toppen...gillar henne starkt och är glad att vi får ha henne ett år till.

Hem sluka i sig tårta, ungarna stack ut och lekte. På kvällen drog vi in på stan och åt taco buffé och hade det bara mysigt.
När vi kom hem kl 20 var alla trötta och slitna efter dagen så det var bara att hoppa i säng. Mysig dag alla gånger!

Idag är det tvättstugan som gäller och ev åka iväg och köpa lite blommor till balkongen. Det blåser och regnet hänger i luften. Så vi får se va det blir av dagen!

Hur olika det kan vara.

Det är intressant att ha vänner som också har barn och hur olika man gör med saker och ting. Även fast vi har både ds spel och tv spel så spelar dom sällan, sitter knappt vid deras dator (förrutom på helgmornar för då vill vi sova =)), dom är ute mest hela tiden. Nu har även lillan fått massa vänner som hon sticker iväg och leker med själv, men annars leker dom tillsammans ute. Nu regnar det ute. Ronja kom hem, kastade in väskan tog ett tuggummi och frågade om hon fick följa med en kompis hem. Emelie drönade in, ringde direkt en kompis och stack iväg. Sammanlagt under en dag när dom är i skolan hinner jag väl i snitt se dom en 2 timmar. Det känns lite som att det är det föräldrarskapet går ut på ju äldre barnen blir, att våga ta steget, att kunna klara sig själva fast dom vet var vi är någonstans. Att ta de konflikter som dom kan råka ut för och även ta ansvar att komma hem i tid när vi ska äta osv.

Jag ska erkänna att det ibland är lite läskigt att dom blir större och har andra intressen än deras mamma, att dom testar sina vingar och ser om dom flyger. Att dom tar de chanser som finns att utvecklas till egna små personer, och inte bangar heller för den delen heller.
Jag hade i och för sig blivit mer orolig om tjejerna inte ville/vågade ge sig ut på egna äventyr, att dom satt här hemma med mig och Claes hur mysigt det än hade varit.
Nu är det såklart skillnad eftersom vi har skymning nu i 3 timmar per dygn annars är det alltid ljust ute. När vintern kommer så kommer ju även ungarna vara hemma mer, men då hoppas jag att dom ändå kommer att vilja hänga mer med sina polare som Ronja säger.

Nu kom KnasePrinsen hem tror jag, så vi ska haffa Ronja och åka och handla!

Det tar sig!

Två dagar kvar innan skolavslutningen, på fredag gäller det och det ska bli så skönt. Jag börjar i och för sig jobba på måndag, men ungarna är lediga.
Nästa onsdag efter jag slutat jobbet så drar vi ner till sthlm och frodar runt oss i ett par dagar. Första natten ska vi sova hos mormor, andra på hotell och tredje tillbaks till mormor. Vi har bokat morbror och Caroline på torsdagen då vi ska dra runt på stan på kvällen. Tror ungarna kommer att gilla detta redigt mycket! Det blir ett bra litet äventyr innan dom ser till att gå på långsemester.


Nu till nått helt annat!

Häromdagen var det en 17årig flicka som dog då hon klättrade över en tågvagn. Hur puckad får man vara? Nu pratas det om hur dom ska kunna säkra upp att detta inte händer igen. Tja vi kan börja med att när man är 17 år så vet vilket pucko som helst att man INTE klättrar upp på vagnar. Massa idioter finns det överallt minsan!

Bittra människor

Jag blir så trött på dessa just nu, visst man får vara bitter över att saker inte riktigt går som man vill. Men att vara bitter över att barnen inte är hemma, man kan inte vara med på allt dom gör, inte bli grattad på mors dag, solen skiner, det regnar, inte semester som man tänkt, inte kunna köpa det man vill, saker inte funkar som man vill, fasiken inget är bra!

Gräset är inte grönare på andra sidan, man får gilla läget som det är och göra det bästa av situationen.
Kan lugnt påstå att det är fan inte roligt för andra sommaren i rad jobba hela långa sommaren. Visst iår slipper jag helgerna men samtidigt missar jag tid med ungar och sambo på veckodagarna. Jag hinner inte åka en meter i sommar förutom fram och tillbaka till jobbet. Livet är så, man kan inte få allt man pekar på och man får ta tillvara det man faktiskt har!
Det är inte roligt att ungarna ska vara borta i 6 veckor för att vara med mormor/farmor/pappa, men dom slipper gå på fritids och ha grymt tidiga dagar. Som förälder måste man ibland bortse från sig själv och se till ungarnas bästa....och ibland krockar mina och barnens intressen.

Nu ska jag passa på att ta tillvara en solig tisdag genom att damma :-)

RSS 2.0