Veolia-transport, morr morr

Ungarna har varit i Östersund under helgen, dom sattes på tåget hem igår. Ronnie ringer och berättar att det tydligen är fel biljetter han har köpt (köpt en barn och en ungdom), Emelie hade ringt han och då hade konduktören berättat att dom skulle ha en vuxen biljett också och hon skulle minsan prata med deras mamma när dom kom till Sundsvall.
Jag hem och skit irriterad för så där håller man minsan inte på, visst om vi hade köpt fel biljetter men då borde även konduktören i fredags sagt någonting. Ringer Veolias kundtjänst och fick prata med damen som skulle behövt ett antal timmars bemötande kurs! Hon vidhöll också att ungarna skulle ha en vuxenbiljett och om det är fel när jag bokar på SJ´s hemsida så skulle JAG ringa och berätta det för dom.

Irriterad åker vi och ska handla när jag anlitar min kära vän att kolla hur det funkar på Veolia´s egna sida om man ska boka, jajamensan lika som på Sj´s, en ungdom och en barn biljett skulle man ha.
Konduktören lyste med sin frånvaro när vi hämtade brudarna men det första barnen säger är att vi hade fixat fel biljetter och vi måste ändra det tills nästa gång så det inte blev så igen.

Ringer kundtjänst idag igen och får tala med en trevlid tjej som förklarade att det räckte med en ungdom och en barn och när Emelie fyller 7år så måste dom ha en vuxen och en barnbiljett.

Nu hittar inte jag någon mejladress till just dom som kör dessa tåg mellan här men jag ska leta vidare så dom får reda på hur fel dom har!

Jakten på nya julgardiner

Går åt helskogen, hur svårt ska det vara egentligen. Jag hitta ingenting, dock så gjorde inte saken bättre att jag hade ont i magen, super trött och helt seg i hjärnan.

Ska fortsätta min jakt en annan dag, annars får vi fortsätta ha våra gamla tråkiga gardiner.

Nu är det läge att styra upp köket och sedan hoppas att ungarna är SÅ trötta och vill sova snart

Måndagen från helvetet! Och en superglad nyhet

Allt började så himla bra, ungarna gjorde sig klara, Claes vaknade på stålande humör (hörde inte ett ända åhhh va trött jag och ikväll ska jag tidigt isäng osv osv). Vi åkte iväg mot jobbet, satt i bilen och små fnissade hela vägen. Vi var ute i bra tid så vi skulle ta en annan avfart till mitt jobb. Helt plötsligt hör vi hur det knakar och knastrar i framrutan, ett stenskott vi fick förra veckan längst ner på förar sidan tyckte att det är bättre att det spricker över hela rutan. Vi ojade oss bra om detta, fram tills vi skulle sväga av från E4.an. Vi får inget fäste på däcken och bilen vill inte alls som vi vill, märker hur vi kanar mot ett jättedike, jag frågar Claes vad han håller på med och från ingenstans så får vi fäste igen. Så nära att åka av vägen har jag nog aldrig varit och vi är skapligt tacksamma över att det var Claes som körde och inte jag, då jag inte alls fattar hur man gör med en automat om detta händer.

Emelie skulle på hörselkoll på förmiddagen och Claes skulle följa med henne, nu fattar jag inte så mycket av de olika värdena och hur allt gick till men fröken blindstyre har även askass hörsel, vi ska få en kallelse till skolläkaren (fel att skicka oss direkt till öron). Har vi nu en j*vla röta så är det samma som med Ronja, massa vätska innanför trumhinnan och det räcker med en operation....har vi inte röta så vill jag inte tänka mer på detta just nu.

Jag tar bilen hem kl 16, mörkt och regnigt, ska göra rent rutorna och nog f*n har vindrutetorkaren gått sönder och det är nått med fästet. När den stannade så stannade den mitt på rutan=Angelica fick sitta som ett jag vet inte vad för att se ut.

Nu dom helt underbart glada nyheterna!
Storkråkan Ronja har blivit vald till Lucia! Jag vet inte riktigt för vilka klasser dom ska lussa för men jag tror det är åtminstonde hela lågstadiet. Skapligt stolt mamma!
Lucia firandet för oss föräldrar är 15.00 den 11 december. 18.30 samma kväll är det julfest inne i stan. Lite stressad redan nu över detta, mycket som ska hinnas göras innan kl 15

Färdig vaccinerat...

I alla fall på en tre veckor, här ska dom visst ta två dosor.
Igår gick det toppen med Emelie..idag var det dags för Ronja och det blev dramatik av inte denna värld, hela min reportoar av mamma gick till detta, det hotades, peppades, dissades, hoppades över och gud vet vad. Nu är dom tagna för denna gång i alla fall

Till A.S...

Vi tänker på dig här hemma!

Massor av kramar från oss

RSS 2.0