Idag tog husse mig att bada...



Han kastade bollen och jag simmade ut och hämtade den hela tiden. Det var jätteskoj. Vi cyklade dit och hem så att idag har jag verkligen fått min motion. När vi kom hem fick jag en hel burk Pedigree med lite korv, det var gott. //Busan (onvanligt snygg Leonberger Tik)

Det måste nog vara den coolaste staden i världen




Jag måste bara få blogga lite om den staden som jag tycker i absolut en av dom coolaste i världen, nämligen Shanghai. Här bor det 21 - 27 miljoner mäniskor, men trots det en väl fungerande stad där verkligen allt finns. Västerlänskt så väl som det riktiga Kina, det som ibland bara ser på TV. Se nästa kort jag ska lägga upp. När jag var här ni var det mellan 37-47 grader varmt, så ett bra scoop är ju att åka hit under perioden Oktober-Maj annars är det för varmt.

En sak som jag tycker är cool är dom så kallade "fejk marknaderna" som finns på flera ställen. En labyrint med små affärer som säljer allt från guld och pärlor till kläder och leksaker för ingenting.

Jag har köpt Pärlörhängen till min snutte gnussa för 5 kr st.....! Och då gör dom dem medan man väntar. GANT och POLO piketröjor för 20kr st. Billigare än så kan det inte bli.

En kväll var vi och åt på en Teppanyaki resturant, pilgrimsmusslor och kobebiff... all you can eat för 150 kr....

Nej kan ni så gör det.... ÅK TILL SHANGAI om ni kan..

Shhe shee.. Claes




Tänk om det sket sig



Här ser ni en del av det som finns i den "saknade" väskan, 5 Nintendo DS..... Puh !!!!!!!!!!!!!

Vilken tur att den är hittad.

Stor Helvete vänds till jiiiipiiiii kae yeah

Varför är allting sååååååååååååå typiskt, stod och väntatde på att mina väskor skulle komma på rullbandet på Arlanda igår.

Rätt snabbt får jag min mjuka väska som innehåller svettiga och smutsiga kläder, puh tänkte jag då har det gått bra ändå. Efter 30 minuters väntan har fortfarande inte den hårda väskan kommit, den som innhåller alla presenter till mina tjejer (och Sander).

Fileade med  ett ärende hos luggage servicen och fick idot springa med smutstvätten från Terminal 1 till Terminal 4. (snabbare an Boldt) :)

Kom hem och var helt devistade och tänkte att den väskan och dom sakerna får jag aldrig se igen.... vart inne på lost and found.com och tracat mitt ID nummer hela tiden sen jag kom hem men inga nyheter.

Men så för 10 minuter sedan ringde dom och sa att min väska har hittats!!!!

Den var aldrig med från Peking, och kommer hit antingen i morgon kväll eller på Onsdag morgon..

Tror ni vi ska ha julafton då eller ska vi ha Julafton.

Gud vad glad ja e så här dan före dan :)

//Claes

Från Peking till Arlanda

Hann med att ringa herrn i huset innan han hoppade på flyget till Arlanda, hans bagage var incheckat till Arlanda bara men han ska vidare hem till Sundsvall. Så nu på morgonen har jag roat mig med att försöka få tag på någon som vet något, fick tag på en karl som berättade att han måste checka in bagaget igen. Smidigt när han har en timme på sig, men det får han bara ordna han har ju massa roliga saker i väskan!

Nu har jag utfodrat barnen och druckit kaffe så nu är det lite städning som gäller.

Idag kommer han hem!!!!!

Nu är han på väg hem snart

Han går väl upp snart i Kina och gör sig i ordning för att ta flyget hem, lång flygtur har han inte han kommer men han behöver inte mellanlanda så många gånger.
19,05 står vi på Midlanda och väntar på att våran favvo kille ska komma från planet och hoppa in i våran bil, läääängtar!

Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar fixa och dona här hemma, sista natten utan gnuss :-)

Grattis pappa/morfar/svärfar...

På födelsedagen! (inte för att han skulle läsa här men ändå)



Se där vad vi kan



Med tanke på att du inte hade gett oss ett komplett recept, och att det hela gjordes på ett vilt främande språk i nära 45 graders värme, tyckte jag allt att jag och Alex fixade biffen ok. Dessutom för 230 spänn. Stoppa det i pippan och rök på min lilla söta rara fröken Persson., Älskar dig massor och syns på Söndag

Skicka två karlar att köpa glasögon

Ja vem vet hur detta ska sluta, två karlna killar står just nu i världens största glasögonaffär och ska köpa ett par nya till Emelie.....hmmm vi får väl se vad han kommer hem med haha

Böter...mohahaha

Jag gillar verkligen inte att foolk får parkeringsböter men nu mår jag rätt gott ändå.
Det gäller så klart bilarna jag skrev om tidigare, den ena bilen fick dom fart på så den har varit ute och rullat men forden har fått böter i natt.

Det var det roliga en onsdag som den här, nu är det dags att hälla i sig sista kaffet och börja väcka barn och dra till jobbet.

Fru granne aka Jag lägger mig i allt

Vi har en tant som garanterat mer eller mindre är född i sin lägenhet, hon har koll på ALLT!
Jag hade felanmält ena tvättmaskinen, 30 minuter senare så ringer hon på dörren och berättar att nu hade dom varit där hon och vaktmästaren och vaktis skulle laga maskinen. Man tror att det går en djugeltrumma rakt in i hennes öra som varnar när det är nått.

Nu på morgonen när jag satt ute kommer sommar jobb vaktis med sin coola volvo A-traktor, han donar i soprummet och gissa vem som kommer som skjuten ur en raket i morgonrocken? Japps granntanten! Hon ojar sig över hur det ser ut i soprummet och ojojoj. Hon är en sån som i våras sopade gräsmattan från stenar så dom kan klippa gräset och skurar soprummet och håller koll på precis allting.


Parkeringspolisen

En sån har jag hemma, eller han är i Kina men ändå.
Det har stått två bilar parkerad på våran parkering i flera flera månader och dom har aldrig ens rört bilarna, dom som äger dom har en tredje skit bil som dom kör omkring i.
Det har inte varit nått jätteproblem att dom har stått där innan men nu börjar det bli ont om platser, flera som har garage har satt sina motorcyklar i garaget och bilen på parkeringen osv.
Min parkeringspolis fick nog och skickade ett mejl till hyresvärden och dom skulle kolla upp det hela.

Igår kväll när jag stod ute och rökte så såg jag hur securitas kom, körde direkt fram till dessa två bilar och tog ventilkontroll och sen stack iväg igen. Dom lär ju komma tillbaka ikväll och kolla hur dom små ventilerna står!

Jag fåntrattar mig på Hooters i Shanghai




När 15 små kinesiskor sjunger "you are my sunshine" bizarr upplevelse igen, det slår då aldrig fel när man är i Kina.

//Kung fåntratt  den första av Västernorrland

Varmt 44 grader men utsikten är det inget fel på


Latinska ordspråk

Detta får jag väl tillägna min kära sambo...dom liksom passar in på honom

Nunc est bibendum -- "Nu är det dags att dricka"
"Aliquando et insanire iucundum est" - Ibland är det skönt att få vara galen.
"Asinus asinum fricat" - Den ena åsnan kliar den andre.
"Canis meus id comedit" - Min hund åt upp det.
"Cave canem" - Varning för hunden.
"Dum spiro, spero" - Så länge jag (andas=) lever, hoppas jag.
"Insigniore cum laude" - Med utmärkt beröm godkänt (a).
"Lapsus memoriae" - Ett minnesfel.
"Lege atque lacrima" - Läs och gråt.
"Nemo me impune lacessit" - Ingen provocerar mig ostraffat.
"Nemo saltat sobrius, nisi forte insanit" - Ingen dansar nykter, såvida han inte är galen.
"Optime olere occisum hostem" - En dödad fiende luktar alltid gott.
"Pater familias" - Familjefader.
"Potius sero quam numquam" - Bättre sent än aldrig.
"Qui dormit, non peccat" - Den som sover, syndar icke.
"Qui me amat, amat et canem meum" - Den som älskar mig älskar min hund".
"Stultorum infinitus est numerus" - Dårarnas antal är oändligt.
"Tu es ille vir" - Du är den mannen.

Gästbloggare....

Han själv kom på den briljanta ideén om att han faktiskt också kan blogga, så klart att han ska det, visst är det mest "min" blogg men om han gör inlägg så får jag också se lite mer direkt vad han roar sig med där nere när jag inte är med :-)


Nu sitter han på flyget från Köpenhamn till Peking, sen från Peking till Shanghai. Känns som en lång vecka det här men jag hoppas att han kan köpa nått roligare till mig än en gratis rakhyvel från hotellet!

Den jag älskar allra mest..//Claes


Fnatan i Gatan

Tjena alla bloggers, nu har denna blogg helt plötsligt blivit lite mer intersant, eftersom jag kung Claes har läst mig hur man lägger in nya inlägg.

Watch this cyberspace, är allt jag kan säga.....

//Kung Claes den första av Johannedal

Ingen vill leka med mig..

Ungarna kom hem i går kväll, dom har "offrat" sig hela förmiddagen med att vara hemma, vi skjutsade Claes till tåget och sedan handlade vi. Nu har dom försvunnit, eller ja dom är ute och leker med sina kompisar. Insåg att dom börjar bli stora, kompisar är viktigare än en gammal mamma.

Får väl i och för sig vara glad över det, innan vi vet ordet av det är det 1000 minusgrader och inte en jävel vill gå ut genom dörren

Packa packa packa

Nu sitter jag vid köksbordet med Claes dator, har kollat lite olika glasögon modeller till Emelie som han ska köpa till henne i Kina.
Han springer omkring och försöker att packa men det går inge vidare...haha han får åka naken!

Ska Fadde bli dalmas nu?

Nu har jag läst överallt hur Fadde har hittat sin nya kärlek, och inte i vem som helst heller utan i Bonde Susanne från Rättvik. Tydligen så har detta skett på bara ett par dagar och nu funderar han på att flytta till Rättvik och hem till Susanne.

När folk blir äldre blir dom mer desperata?
Finns det ingen hejd på någonting längre?

Så klart superkul om dom nu är så himla kära och dom är SÅ rätt för varandra.
Det roliga i det hela är att inte ens min 16 åriga kusin är så naiv.

Spännande fortsättning....som om nån bryr sig haha

Nu närmar det sig helgen

Tre dagars ledighet och mina prinsessor kommer ÄNTLIGEN hem *saknat*
Jag kör hårt med Claes den här veckan, han ska på möte i Stockholm torsdag-fredag, hämta upp ungarna i Gävle på hemvägen, gissar att dom är hemma vid 21 kanske på fredagkväll, *packa packa packa*, lördag morgon 10.11 går hans tåg ner till Stockholm och sedan drar han till Kina en vecka. Vi har knappt sett varandra den här veckan, jag har jobbat kvällar och hela helgen.

Ända fördelen med att han är borta på lördagkväll är att då jäklar ska det bli mys...vi ska äta chips, grönsaker och dipp, godis och dricka läskeblask vid tv.n....när katten är borta dansar damråttorna på bordet!

Vissa gamlingar gillar man bara...

och just denna och jag klickade på en gång, vi har skämtat, kört ironi så det står härliga till, jag "tvingade" henne att köpa tårta till "mig" när hon fyllde år, en hel go tant med skinn på näsan. Har bara varit hos henne sedan veckan innan midsommar. I helgen åkte hon in på sjukan, jag pratade med hennes dotter och hon skulle hälsa från "Angelica från Eskilstuna"
Läste tidningen i morse....hon dog i söndags.

Första gången jag verkligen känner att det är jobbigt när någon som jag gått till pga jobbet har dött. Hon ville dö så för hennes del så är det nog bara skönt att äntligen få avsluta allt det jobbiga som har varit.
Men jag saknar henne redan...

Vem hejjar man på?

Som förälder när båda ens döttrar är i final i Wimbledon?
Kollade lite nu och då på matchen igår då många äldre vi gick till hade i gång det. Man måste helt klart bli tvärkluven.

Hmm nu lär väl kanske inte jag få det bekymret, men det är klart...vill tjejerna bli tennisproffs och försörja sin gamla mamma så skulle jag väl kunna lösa ett sådant delikat dilemma.

Satan i gatan!

Fan fan fan, man ska inse när man inte fattar nått om hemside tillverkning, gah har inte hållt på med deta på 1000år och givetvis så skulle jag bråka till det hela med att fixa en besökslogg....och hela skiten bara blev fel fel fel :-(


Får se om jag får ordnat med detta, åh va less jag blir på mig själv ibland!

RSS 2.0