Oj vilken energi på söndagen!

Idag har jag röjt i förrådet så gått det går, röjt ur ett jättestort skåp vi har hemma som all skit liksom bara åker in i, bakat bullar, lagat middag, handlat, och badat ungar.
Nu ska jag läsa på lite för delegeringen i morgonMorsdag!

Lista jag hittade hos Orsakullan anvisningar om hur morsdag skulla firas 1920.

Anvisningar till firande av Mors Dag
* Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
* Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
* Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
* Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
* Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. * Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
* Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.

Sitter på balkongen och bloggar...

Lyxigt värre, fick låna sambons jobb dator på nåder, det gör mig inte mindre sugen direkt att ha en egen...nån som vill ge bort en?
Hur ska vi kunna sammanfatta den här veckan?
Jag har börjat jobba, eller snarare gått into på två olika ställen i Timrå. Det blir nog väldigt bra men jätte långa pass på helgerna, det kommer att bli jobbiga helger men va fasiken lönen i augusti och september kommer att sitta som ett smäck på kontot!
Ronja har börjat på fritids och vill inte komma hem, idag stack hon dit efter skolan fast jag är ledig...fick efterlysa henne men hittade henne tillslut som tur var.

Nu ska vi ta och dricka upp cidern och ladda för att tända grillen, det är ju HELG!

Facebook

Har läst på diverse forum mm att facebook ställer till det skapligt i en dels förhållanden, med andra ord ena parten blir svartsjuk på vad den andre har för vänner på sin lista. I frågasättande ang vilka man ska ha som vänner är också en hetpotatis i dessa tider tydligen.
Jag förstår egentligen inte problemet med just detta med vänner, jag har många på min lista som jag inte pratat med på fleeeera år och kommer säkert inte att göra det heller. Jag har väl i och för sig som motsats till många andra faktiskt Claes ex på facebook, mig spelar det ingen roll då det är något som tillhör hans förflutna och är en del av honom....jag själv har ju så klart inget sådant och var givetvis oskuld när jag träffade honom :-)

Jag tycker ändå det är kul att man börjar prata igen med sådana man inte pratat med på hur länge som helst. Emilie är en sådan  och nu ikväll såg jag att hon var online. Henne var den första jag verkligen klickade med när jag började jobba i Rättvik på hemtjänsten och hon fick mig att inse att när barn är små är jobbet ens hobby det är där man skaffar energi att orka med dom små liven när man kommer hem.

Folk i allmänhet måste faktiskt lära sig att skilja på nu-tid och då-tid, alla har haft ett förflutet men har också en framtid som man just nu delar med en person, man kan aldrig ändra sin historia och man borde mer se det som en bra erfarenhet i stället för något som är belastande.

I morgon gäller det!

Into på nya jobbet. Fy bubblan det märks att man blir bortskämd av att gå på samma jobb ett par. Jag hatar verkligen att gå into, vet hur jobbigt det är för personalen jag går med och hur efterhängsen man känns.
Lite lätt nervös för hur jobbet funkar, hur man ska orka upp och börja redan kl 7 och innan dess hinna dumpa barn på fritids/förskola. Ronja får tassa ner till fritids själv för det hinner jag bara inte på morgonen.
Barnen kom hem idag och medans jag och Ronnie drack kaffe och små pratade kom vi fram till också att vi inte har en susning om hur sommaren ser ut, ingen av oss har fått schema ännu och allt är så där löst som bara jag hatar mer än annat. Farmor kommer nog till Östersund veckan efter midsommar och det hade varit toppen! Claes åker ev till Kina då och barnen ska till mormor först veckan efter, lär ha någonkväll och helg där i samband med just den veckan och hur fasiken löser man det med Claes i Kina? Men det verkar lösa sig!

Ronja har haft världens nedräkning till att hon ska få börja nu, jag tycker vi har varit snälla som låtit henne slippa men enl henne och hennes tjat så har vi nog varit elakast i hela världen.

Nu ska vi äta middag och sedan är det dags att göra sig klar för en sjukt tidig morgon!

Skitväder!

Det började bra men nu håller det bara på att blåsa och är kallt, lite duggregn också som grädde på moset.

Börjar bli lite nervös över att börja jobba igen också. Att man ens började 7 på morgonen någonstans trodde jag knappt. 7.30 körde vi igång både i Eskilstuna och Rättvik. Det blir till att stampa vid dörren när fritids och förskola öppnar.

Nu ska vi fika på rabarbersaft (som jag gjort själv för första gången i mitt liv) och några bullar jag råkade baka idag :-)

Då blev det lördag

Fröken nr 1 i denna familj har börjat prata och gå i sömnen, vilket innebär att det inte blir så där himla mycket sömn. I går kväll hörde jag världens duns från ders rum, då hade hon testat hur det är att hoppa från våningsängen. Hon gör sina tokigheter  ca 1-2 timmar efter hon har somnat. Har nu läst på vad det kan bero på och så där, och det är att när hon har haft sin första djupsömn och ska över till den lite lättare så kajkar det ihop i hjärnan och det blir så här. Kan även vara förstora halsmandlar och tonsiller, ska kolla med vårdcentralen på måndag i alla fall.

Det var även den första matchen idag! Emelie ville inte vara med men Ronja fick hoppa in en liten stund i slutet. Vårat lag hade matchen hela tiden och spelade på mål massor av gånger, andra laget gjorde det en gång och gjorde tyvärr mål då också. Men det var kul att vara där och kolla även om det strulade.

Nu ska jag ta och plocka här hemma, ikväll blir det popcorn och mys i soffan till melodifestivalen!

Jag har fått sommarjobb!

Förra året räknade man ner till sommarens semester,, liiite annorlunda iår nu ska jag jobba hela sommaren. Har fått 12 veckor i Timrå på hemtjänsten, heltid. Najs najs!

Massa bilder från E-tuna resan!Hahaha Valdemar är inte klok på en fläck

Jag, Claes,Ronja och Emelie tog med oss hundarna till Vilsta igår för att bada dom. Busan älskar att springa efter bollar rakt ner i vattnet, Valle har vi aldrig haft med oss.
Vi släppte först Busan och hon röjde ner som en galning efter bollen, klart att Valdemar också ville med så vi släppte honom också. Busan jaga bollen och Valdemar jagade Busan, helt olika mål i livet alltså.
Han blev lite för på donnan så vi satte fast honom igen. När vi är på väg att gå hem så läggar han sig ner på frambenen och går in i lekläge, Claes håller honom och helt plötsligt tar han världens fart ner mot stranden, Claes får stopp på honom men kopplet har blivit knasigt så han ska rätta till, då ser Valdemar sin chans! Ett skutt och han är i vattnet, vi ropar på honom men näää han vill åt änderna. Han simmar i säkert en kvart, folk stod och kollade på honom hur han vände efter fåglarna hela tiden. Vi andra stod på strand och ropade efter honom, Emelie blev rädd och ringde dit mormor. Claes tar av sig till bara kalsongerna för att kunna hoppa i. Jag har springer tillbaka med Busan till stranden och hon börjar skälla på Valdemar och då helt plötsligt bryts hans fokusering på fåglarna och han börjar simma mot land igen.

Folket omkring måste ha haft rätt roligt åt hela situationen. Ett stort hundhuvud simmar efter några fåglar, två människor som ropar "Valle" och "Valdemar" för glatta livet. Tur att han kom tillbaka i alla fall.

Nu på morgonen åkte Claes till sthlm och blir kvar tills i morgon och vi ska dra ner på stan, kul när det regnar :-(

Min lilla tjej 6 år idag!

Vart tog tiden vägen? Det känns som igår vi fick ringa upp mormor och morbror från sthlm så dom kunde ta hand om Ronja när det var dags. Emelie var beräknad till den 15 maj, men smart skaftet tyckte att det var en bra att dela sin födelsedag med pappa :-)
6.51 en lördagmorgon är hon född. Mammas vackra flicka!

Nu är vi nere i Eskilstuna, igår var vi i sthlm hela dagen och besökte mina bröder och barnens kusiner. Det blev julafton för mamma, fick massa kläder till tjejerna som kusinen växt ur, fotbollskor blev det också. Saknar att bo nära dom faktiskt, men det är himla skojigt när vi ses.
Min lilla brorsdotter är inte så himla liten heller, lilla Wilma går i 5.an, när vi kom hem igår kväll så skickade hon smsm till sin gamla faster :-)

Frullebrulle dax!

Dra mig baklänges va längesedan....

Jag bloggade sist, massor har hänt.
Förra onsdagen lurade vi barnen, dom visste inte att mormor skulle komma så vi överraskade tjejerna med att hämta på förskola och skola. Dom blev verkligen superglada och det var himla skönt att dom äntligen fick träffas igen. På onsdagskvällen drog dom med mormor till Hobbyn där dom pysslade.Torsdagen gick i slöhetens tecken, mormor lämnade och hämtade på skola/förskola och på kvällen var vi och tittade på brasan dom hade ordnat med här i området.

På fredagen stack jag och Claes iväg in till stan och bodde på hotell, man måste passa på när man har barnvakt. En riktig höjdare faktiskt. Vi var på bio och såg "Män som hatar kvinnor" superbra film!, efter det drog vi på Casinot och drack lite drinkar och tittade en snabbis på Arvingarna som spelade. Lite fylle mat måste man ha så vi sprang omkring som idioter för att hitta en pizzeria som höll öppet, efter 45 minuters vandring så hittade vi äntligen en...i samma hus hotellet låg.

På lördagen åt vi så klart en härlig hotellfrukost, sen kom mamma och hämtade oss. Vi hade letat som idioter efter en cykel till Emelie som hon skulle få utav mormor och morbror. Mamma hittade en i Härnösand så vi fick dra dit och hämta den jag och Claes, en supersnygg cykel med 3 växlar så gott som ny dessutom!


Söndagen hade vi kalas för Emelie, man får ha det en hel vecka innan om det är så att mormor är här! Hon fick en bok av Ronja, och en kamera av mig och Claes. Hon var supernöjd och tycker att livet leker!


Valdemar var med upp också med mormor, haha han är inte liten den lille mannen!


Nu ska jag ta och packa ihop här hemma, vi har fler överraskningar till tjejerna...vi drar till Eskilstuna idag och i morgon ska vi till Morbror Ronnie i våran vackra huvudstad!
Är borta tills på onsdag...men ni är vana vid dålig uppdatering nu för tiden!

RSS 2.0