Usch nu har jag berättat för barnen

om att pappa och Veronica inte kommer att bo ihop längre, fy för den jävlige vad det var jobbigt. När berättar man en sån sak egentligen? Hur? Vad säger man?
Dom blev ju så klart jätteledsna på en gång, Ronja började gråta på en gång och började med att det var jobbigt att åka, och att hon inte gillar att vara själv hemma medans hundarna behöver kissa. Emelie blev riktigt brutal ledsen efter kanske 5 minuter och sånt där känslomässigt gråt. Mycket hände där i mellan men det orkar jag inte skriva om nu.

Det jag vet är att det tar så himla mycket på mig känslomässigt just nu, det är oerhört påfrestande att ens barn är så ledsna och att hela situationen ändras för mammas bäbisar. Mitt humör går upp och det går ner, och jag känner mig så ensam i mina känslor. Det jag har fått höra hittils är ifråga sättande ang att jag berättar för barnen och så där.

Claes ringde från Göteborg nu, han gör så gott han kan och jag bara känner bläääää. Tur att jag älskar honom iaf och att vi får i alla fall två dagar själva nästa helg

Inte lätt att vara mamma


Hahaha, gäller att inte bli kissnödig

Man kanske ska vara glad att man aldrig flyger, det börjar bli jobbigt för nödiga människor


Emelie på skidor

Jag har nog världens snällaste granne! Hon hade ett par längdåkningskidor som Emelie hade satt ögonen på, det var Sabinas men jag lovade att jag skulle höra om Emelie fick prova dom, det var helt ok!

   


Emelie ut i solen och provade, inte alltid så lätt när det är första gången men hon var så duktig så.

Lite av varje

Känner mig så där less idag, ni vet det kryper i kroppen men inget blir gjort, man vet inte vad det är men allt är bara bläää. Tankarna snurrar, egentligen inte på nått men ändå bara det mal.

Idag börjar sportlovet! Vi lyxar till det med 2 veckors ledighet, nästa söndag drar vi till Åre och är där en vecka ska bli skönt att komma bort en vecka men det är mycket som ska ordnas och funderas på och klaffa innan vi kommer iväg.

NI kanske minns att jag skrev för ett par veckor sedan att något tråkigt hade hänt?
Nu har dom gått ut med det också så då får väl jag lov att lätta mitt hjärta i denna fråga också. Barnens pappa och hans fru ska skilja sig :-( Det tunga i det hela är att hon har varit i barnens liv sedan Emelie var 9 månader och Ronja 2½ år, dom har verkligen inget minne av att pappa någonsin har bott själv. Efter att jag har pratat med både pappan och Veronica har vi kommit överens om att jag ska berätta för barnen hur saker och ting ligger till. Vi har nämnligen ett litet problem och det är att Ronja är inte så pigg på att åka iväg om inte Veronica är hemma. Det är inte för att hon inte vill träffa pappa utan att hon är lite känslig just nu och saker och ting börjar så smått spöka i hennes blivande tonårskropp. En ytterligare anledning till att jag berättar är just avståndet mellan Sundsvall och Östersund, tjejerna måste få smälta det hela innan dom åker.
Det är jobbigt för mig men det är jobbigare för Ronnie och Veronica. Det som är skönt är att vi i alla fall kan prata allihopa och att barnen givetvis ska få träffa Veronica också.
Nu har inte barnen varit hos pappa på länge av diverse olika anledningar, men framför allt för att han ska få smälta det hela, dom kommer att åka dit i fortsättningen ungefär en gång i månaden och så får vi se hur det blir.

Nu ska jag sluta och gnälla och fortsätta med Claes packning, han behövde så klart jobba lite extra idag....men jag är van vid att han kommer efter att han har spelat tennis så han kommer hur som haver hem tidigare än vanligt :-)

Nu får det räcka med snö!

Har säkert kommit 1dm med snö sedan i natt *morr* Igår var det helt underbart väder, solsken och noll gradigt. Less less less!

Claes spöa chefen...

I gocart :-)
Han var iväg igår med ett företag och givetvis så vann han, knasigt vore det annars!


Min tuffa sambo har...

tatuerat sig, det är en hög av veckor sedan nu men har inte fått tummen ur att berätta det ännu.
Han kom hem tidigt från jobbet den dagen och helt plötsligt så skulle han minsan ut och göra något "han skulle komma hem sedan" timmarna gick och helt plötsligt när jag donar i ungarnas rum så kom jag på det! Han tatuerar sig :-)


Det är såklart en ferrari häst men jag tycker det är roligare att kalla den en My litle pony :-)

Statt brinner

Sätter mig i godan ro och ska kolla nyheterna på nätet med en god kopp kaffe, första jag ser är att Statt brinner, tråkigt tycker jag! När vi bodde i den stora staden och var i stadsparken var det just statt vi såg. Claes har även lagt in många pengar där när han bastade nästan varje dag medans han hade sitt sunk jobb på volvo. Blir konstigt att komma ner nästa gång och det är borta.

I morgon är det bad för Emelie

På förskolan :-) Stod en lapp på hennes låda om att hon och några till ska åka med Tomas till badhuset, helt galet kul och Emelie bara längtar och längtar.
Fick säga till några barn på förskolan idag också, ungar 4-5år står med skyffel av stål och slår mot en dörr så dörren blir full av hål, fick säga till flera gånger...otyg till ungar!

Släkten är värst...

Fast så illa är det så klart inte :-)
Letade runt på facebook på släktingar runt om i vårat knasiga land. Dom på mammas sida har jag ändå koll på, träffas dock aldrig men jag har koll på dom. Dom på pappas sida, tja dom vet jag knappt var dom heter. Pappa har 3 syskon, 2 systrar och en bror. Det är bara systrarna som har barn, dom har väl 3 var eller nått.
I helgen lyckades jag leta reda på min minsta lillebror på fb och där i genom tre kusiner.
Det är trist ändå när det blir så här. Skickade jag nått pinsamt meddelande till Frida (ena kusinen) om att hmm jag antar att du är min kusin, du har min farfar på bild i alla fall. Jag hade ALDRIG känt igen henne, har nog inte sett henne sedan hon var bäbis eller nått.

Det blir väl så här när det är långt i mellan och man sällan ses, men samtidigt kan jag tycka att under alla åren som jag bodde i Eskilstuna och jag fick höra efteråt att pappa med familj varit i sthlm och träffat min ena faster så måster dom väl kunna ringa och berätta det. Det är 11 mil mellan dessa två ställena och man är framme på noll tid.
SKa grubbla vidare på detta en stund medans jag duschar :-)

Från två till fyra barn

Ronja och Emelie har trott hela dan att vi ska gå på bio idag, men icke sa nicke....dom fick besök i stället. Nu vid 11 ringde det på dörren och där stod minsan Emma och Filippa, så nu består min familj av en 5åring, två 6 åringar och en 7 åring :-)
Dom här donnorna fann varandra på 2 sekunder när vi var på julfest med Permobil, nu leker dom som galningar.


Här sitter brudarna och väntar på att få gå på fest


Husse sladdade in med bilen

Då står man så här och väntar


Igår kom väskan till rätta

Claes väska har varit på villovägar sedan han åkte hem från Kina, igår åkte han och hämtade den i alla fall. Han hade köpt två super söta Hello Kitty ryggsäckar och var sin rosa huvtröja/jacka till brudarna. Han kastade fram en grej til mig och sa att det var nått sy sett....jo tjena mitt bena det var en rakhyvel han fick från nått hotell :-)

Men han ska få igen, när han åker till Usa om en månad ska jag också ha nån present.

Nu ska jag och Emelie hoppa i duschen och sedan ner till Sussie och dricka kaffe, hennes Lucas fyller 3 år idag hipp hipp hurra hurra hurra!

Jet lag och bio

Claes har inte mått bra idag alls, det är i och för sig inte så konstigt med 7 timmars tidskillnad. Vi skulle varit på bio hela bunten men jag drog med mig ungarna så fick herrn i huset vila sig lite.



Bolt blev det en riktigt bra film ändå, sorgslig och kul som ungarna kallar den.

Nu ska jag röja upp i köket och sen parkerar jag och tjejerna i soffan och ska kolla på melodifestivalen

Alla hjärtansdag

Kramar på alla hjärtansdag till alla vänner och annat löst folk!


Ha ha vad gör man inte för att slippa städa

Jag har varit superduktig ändå idag, dragit sladdar och tvättat bilen. Nu är han hemma om två timmar så det kanske borde på sin plats att göra allt det sista. Det ska bli så himla skönt att ha honom hemma ett litet litet tag innan han sticker iväg igen. Ungarna leker och donar så jag tror att det är minst 100 ungar här, kanske lika bra att vänja sig tills Tant Malin kommer i mars :-)

Plocka ur diskmaskinen står på tur!

Trevlig helt på er föresten

Jag får erkänna...jag är kär i Björn *S*


Till Claes från mig och tjejerna


Lite YouTube Bus

Hon är ju inte helt normal :-)

Karlar


Den stora tröttheten

Har mig i sitt grepp, skulle tok dona här hemma nu medans Claes är iväg och ungarna är på skola/förskola men jag kommer inte igång. Gjorde ett tappert försök att borra upp en hylla till tjejerna men det blev bara tok knasigt så det får ligga på is en stund till.
Annars så flyter väl det mesta runt här som vanligt, dock oerhört tråkigt när sambon inte är hemma..ända fördelen är väl att jag får välja tv program själv men det är inte mycket att jubla över egentligen. Fredag kommer han hem i alla fall *längtar*

Hemma igen

En lång helg hos mormor i Eskilstuna är inte alls dumt, men det är skönt att komma hem. Det var första gången jag var nere nu sedan vi flyttade upp, helt klart med blandade känslor.
E-tuna är ändå hemma (trots bara några år som boende där), e-tuna är lika stort som Sundsvall med den skillnaden att allt ligger närmare till i tuna. Det jag saknar förutom lilla mamma är just vännerna man har där nere, under dessa dagar jag varit nere så har jag hunnit med många koppar kaffe :-) Saknar AS,KO,VE och alla andra men framför allt tant Malin, ska tvinga upp henne och pojkarna när jag fyller år.
Jag saknar Ronjas gamla skola, hon var i skolan hela dan igår och hälsade på, när hennes gamla fröken Anette från 6 års kommer fram när jag hämtar Ronja och berättar hur mycket hon saknat henne och hon har kramat henne 1 miljon gånger under dagen då känns det i magen kan jag lova. Du mamma föresten...ska hälsa till dig från Anette :-) Underbart att se ur glada alla blev att se Ronja och så där, trodde hon skulle bli riktigt ledsen igår när vi åkte hem...men nää bara vi kom ihåg att hon skulle ha skridskorna med sig idag till skolan :-)

När vi kom hem så såg vi att det hade varit skapligt snöväder i helgen, nu är det -10 och säkert 5-7dm snö och strålande solsken...ser kul ut när Busan ska hitta nånstans att kissa, hon försvinner i snöhögarna.

Nu ska jag åka och handla, mat kan vara bra!

Våran två årsdag!

Claes ligger på ett hotell på Arlanda ett lite lyxigare sådant och jag får sova på mammas soffa :-)
Två år låter inte så mycket men det är en hel del ändå, framför allt så har vi hunnit med galet mycket under dessa år. Älskar min Claes bara mer och mer för var dag som går faktiskt, tur han kommer hem om en vecka igen.

Här nere i Eskilstuna så snöar det, va fan jag som trodde minst våren hade kommit så här söder ut *S*
Ronja ska iväg idag och leka med Kajsa och Denise...Kajsa är den stora stora vännen här i livet så det kommer att bli kul. Emelie ska jag släppa iväg med mormor till stallet, och jag...jag ska fika med två gamla jobbarkompisar på vårat gamla kaffeställe.

Det är inte mycket så direkt som jag saknar här nere, dock närheten till allt som finns här saknar jag massor. Nu bodde vi iofs i stan kan man säga men allt ligger närmare till hands, men i Sundsvall har vi bättre boende och ungarna trivs som fisken i vattnet.

Föresten...om man är hos sin mamma är det då inte jag som borde ha sovmorgon?

Förkylningar :-(

Fyyyy, Claes blev ju sjuk igår hastigt och lustigt, han är lite bättre idag men fortfarande massa hosta och frossa. Jag började också känna mig dålig igår och nu har jag tappat smaken, det är illa när jag kan dricka jäger och allt jag känner är värmen i strupen. Svärföräldrarna har börjat hosta också.

Vi har liksom inte tiiiid med detta. Fick dessutom avslöja för mormor idag att vi kommer ner...det var inte heller meningen. Men i morgon får jag äntligen sova i min egna säng *längtar*

Tråkiga nyheter

Fick väldigt tråkig nyheter idag, kan och vill inte berätta mer just nu men usch trist som faaaaan i alla fall

Måndag...

Ja herregud nu har den här helgen gått också, svärföräldrarna kom hit i lördags och åker hem i morgon.  I går blev Claes helt galet förkyld, han låg hela eftermiddagen, Emelie kom hem med lite feber och jag är förkyld (men jag är kvinna så det är ingen fara med mig *S*)

På fredag firar jag och Claes två år tillsammans, tiden går fort dock orättvist att han får åka till Kina och lämnar mig hemma. Ska man se saker från den ljusa sidan så är det inte illa med en hel vecka bara tjej mys här hemma :-)

Nää nu måste jag styra upp allt här hemma så det blir någon ordning

RSS 2.0