Gott Nytt 2009!

Tänk vad ett år går fort ändå och var mycket som har hänt
En liten sammanfattning får det lov att bli en annan dag.

Vi har lugna gatan här hemma, myser omkring bara jag och Claes. Verkar inte direkt gå någon nöd på tjejerna i Dalarna heller. Ni ska få se några bilder mormor skickat, lite dålig kvalitet det är från mobilen.


Ronja och Morbror


Morbror har bara utedass!


Jävla hästplågare!!!!

Dom har varit på barnens farmors häst, detta står i Expressen idag Polis jagar sexsadist

Fy fy fy för dessa hemska människor!

Han kommer hem idag *glad*

Äntligen! Jag får låna han en liten stund sen ska han spela tennis ikväll, men han är i alla fall hemma med mig!
Nu ska jag dra fram dammsugaren så det blir fint tills min kärlek kommer hem.


Min gose kille när vi
var på väg till Helsingfors
i våras *älskar*

Nu orkar jag inte mer idag....

Gissa som pga det måste upp apa tidigt så inte Claes får hjärtattack när han kommer hem *S*
Men jag tror det kan bli bra...annars är det bara att börja om från början och i så fall har jag min stora starka karl hemma *S*

Men vad har jag gett mig in på *suck*

Håller på att flytta om bokhyllor, den som stod i vårat rum ska in i tjejernas och tvärtom...hmmm tänkte inte på att sambon har ungefär 30 ton böcker och blää det är trökigt, men jag tror det blir jäkligt bra när jag väl är klar.
Får se om sambon är lika impad...hans favvo bokhylla *S*

Trök trök

Måste måste städa men vart har orken tagit vägen? Lust har jag väl kanske i huvudet medans kroppen tycker det är skönt att slappa :-)

Funderar på att flytta bokhyllan som står i vårat sovrum,, in till tjejernas och deras till vårat. Får se om jag orkar och dessutom så får vi se om sambon skulle bli glad på mig :-)

Akut saknig!

Nu har Claes varit i väg sedan i måndags, inte så många dagar men med kombinationen att ungarna åkte igår så är jag nu helt klart saknig saknig saknig!
Det låter bra och jag intalar mig att det är himla skönt att vara hemma själv och kunna välja själv vad jag vill se på tv, göra det jag vill...jag har till och med skrotat omkring på IKEA idag vilket är en fröjd i stället för att ha med mig en sambo som tycker det är såååå tråkigt, men det var inte så kul. Tänkte storhandla så allt sånt är klart, icke sa nicke.

I morgon ska jag ta itu med ungarnas rum, har köpt ett litet bord som dom kan ha sitt barbie stall och lite förvaringsgrejer.


Så här såg det ut i Eskilstuna den 31 maj....hmm här i Sundsvall lär det väl

hända i juli att träden är klara och redo :-) Jag, mormor och brudarna var på

väg till stranden just den här dagen


Tyst det är i huset...tyyyst i huuuset

Det kan man väl lugnt säga att det är här.
Ungarna kom iväg till mormor, morbror och Caroline igår. När jag träffade brorsan så insåg jag att jag faktiskt saknar honom...min lille lillebror som om 4 månader fyller 30 *S*
Tjejerna blev så himla glada över att träffa dom, kastade sig kring halsen på dom. Ringde mamma senare och då hade dom kommit till stugan, hon var så lycklig över att brudarna var där så.
Det är klart att hon saknar dom, från att ha träffat dom precis när hon velat och så till att inte ha sett dom alls på typ två månader.
Jag saknar också mamma, lillebror och storebror. Får ta och åka ner snart.

Annars som sagt är det så tyst här så, Busan ligger i sängen och sover och jag sitter här. Bompa är inte igång och inga prinsessor som vill ha mammas uppmärksamhet. Tur att Claes kommer hem på måndag och han vill ha min uppmärksamhet!

Nu ska jag ut med hundet och sen sticka till Birsta, måste passa på medans man kan göra det själv!

Fånga dagen...fånga livet

Har sett sista delen av Himlen kan vänta, som har gått på svt. Det är ett program där man får följa fem personer och deras kamp och inställning till deras dödliga sjukdom. Sista programmet idag, Helena en av deltagarna dog i augusti. Alla har samma inställning (såklart) om att man måste se varje dag som en möjlighet, göra det man vill och leva livet helt ut fast det kommer motgångar.
Under veckan så har jag funderat väldigt mycket på detta. I söndags tex stod jag utanför Maxi och väntade på Claes och barnen, i en bil hör jag plötsligt ramaskri och mamman i familjen rusar ut och drar upp bakdörren och skriker och drar bort grejer från hennes barn. Jag tyckte situationen var lite obehaglig och funderade på vad som verkligen kan utslösa denna dramatik....tills jag kom på att f*n jag hojtar på ungarna som en galning i mellanåt, jag gör samma sak som den mamman gjorde. Är det så jag vill vara? Ska mina barn behöva ta det? Bara för att jag har en dålig dag, är trött eller bara irriterad, ska Claes behöva ta det? Framför allt vill jag ha det så?
Det krävs så jäkla lite av en för att det ändå ska fungera allt i vardagen. Nu kan jag inte ens skylla på att jag är ensamstående längre.
Vad är egentligen viktigt!
För mig är det att min familj mår bra, att vi har det mysigt, att saker fungerar.
Vad gör det att sitta och pyssla,spela spel eller va det nu kan vara med ungarna i stället för att dammsuga eller diska? Det ända dom vill ha är ens tid, att man pratar med dom och finns där och att jag lyssnar.
2009 är förändringarnas år

Nu ska jag ut med hunden :-)


Glada havsbadande barn...och Claes.
Mysig bild om jag gillar

Irriterande värre!

Gah va irriterad jag kan bli!
Varit bestämt i en månad att barnen ska åka till mormor i morgon, dom ska vara i min svägerska stuga en vecka (givetvis med bror och svägerska). Nu bor vi 45 mil från mormor och för ett par veckor sedan fick vi reda på att bror skulle åka iväg och vara bara 10 mil från oss i morgon. Så i stället för att åka 50 mil T&R skulle det bli 20.
Men nu strular allt, hans bil har det blivit nått knas med och han ska kolla det i morgon. Det är himla kul att ha två hoppe ungar som vill till mormor och jag vet inte när eller vart ännu. Vi får väl se i morgon, men allt hänger på honom just nu....tur att man vet att karlar inte är snabba *S*

Annars har våran jul varit lugn och skön, bara brudar här hemma.
Men jag måste erkänna att jag är väldigt Claes-saknig nu, *suck* 4 dagar kvar!

Jul undringar

Detta har jag fått av Orsakullan

Min jul:

  • Min svenska favoritjullåt: Tänd ett ljus, kanske
  • Min utländska favoritjullåtKan jag inte komma på 
  • Vad måste finnas på julbordet? Skinka, rödbetssallad och brysselkål 
  • Vad behöver inte finnas på julbordet? Grisfötter
  • Hemlagat eller köpt julmat? Hemlagat, definitivt, men jag har blitt för slå i år *suck*
  • Karl Bertil eller Kalle Anka? Inget av det 
  • Glögg eller must? Båda. Must till maten och glögg på kvällen. 
  • Bästa julkalendern? Fröken noll koll har noll koll 
  • Något jag saknar från min barndoms jular? Förväntan och pirret i magen efter tomten. Att "bara vara" och slippa tänka på mat och andra trivialiteter. Beatrix Potters sagovärld den 23:e december, då började julen "på riktigt"!
  • Hårda eller mjuka paket? Spelar ingen roll, det är innehållet som räknas.
  • Ge eller få? Ge, helt klart!!
  • Bästa julfilmen? Tja kollar sällan på film
  • Nytt för den här julen som blir annorlunda jämfört med 2007? Vi har flyttat 45 mil så det blir ingen jul med min mamma, men i år har jag barnen och Claes har åkt till sina föräldrar som förra året :-)


Tråkiga Angelica har gett sina svar *S*


Förkylda!

Blä och fy, jag och brudarna snorar och hostar...ska iväg i morgon och ladda med hostmedicin så dom är laddade och klara till att åka iväg till mormor och morbror.

Kan inte förstå, bara en dag kvar till julafton! Igår snöade det som jag vet inte vad, Claes var ute en vända med Busan i typ 20 minuter och kom in igen som en snögubbe och en snöhund.

Idag på schemat står det pepparkaksbak, tvätt, städ och skicka iväg Claes med flyget ner till söder (gbg) och med andra ord så lär han få en hel massa regn i mössan i stället för snö.

Näää ner till tvättstugan så vi får rena strumpor :-)

När man blir förvirrad av sig själv

Har en kompis som är nybliven singel morsa, det är intressant att se det livet "igen" fast från ett annat håll. Hon och jag var  det tillsammans för 5 år sedan.
Som nybliven ensamstående så är det den mest konstiga period man går igenom i livet. Man saknar livet som familj...fast man är en egen familj fast som ensam vuxen.
Nu är min kompis ute på "marknaden" igen och alla hennes känslor och hela den biten går man igenom igen...fast då genom henne. Man dejtar hej vilt, man tror att det är precis det man vill och behöver, men oftast så är det massor av "fel" på dessa killar fast dom kanske är precis rätt.....men fel just då. Man är desperat ut ur singel livet, fast man egentligen inte är redo för förhållande heller.

Det tog mig 3år att vara redo för ett förhållande och då kom Claes så lägligt så :-)
Mina år som singel morsa har givetvis bestått av en hel del riktigt bra dejter med hur bra killar som helst, men nått har alltid känts fel och jag har dragit mig undan.

Detta var mest ett babbel blogg inlägg men jag kommer verkligen tillbaka hur det var från den tiden när jag pratar med min kompis.

Tack gode gud att jag slipper detta dejtande och undran om man verkligen har träffat rätt kille!

Julfesten

Snabba Angelica har liksom inte orkat den här veckan alls att blogga, trots att massor av saker har hänt.
Men vi börjar med julfesten!
En trevlig tillställning där ungarna tok dansade till nått shlagerband, dom fick även två bästa kompisar Claes arbetskamrat Per hade med sig sina två döttrar på 6 år. Dom tok röjde ändra fram till 23 då skulle vi gå till bussen och dom skulle åka hem.

Lite bilder från festen.


Väntar på bussen för att ta oss till stan...satan i gatan vilken kall kväll det var!


Snyggaste tjejerna i världen!


Jag och Emelie på bussen


Party party

Lyssna på detta!

Katt och hund dagbok
http://www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

Julfest julfest hela dan!

Kära nån nu va det visst dags, jag som är världens sämsta på att göra saker i tid så jag får väl ta itu med att leta skor nu...det är ju i alla fall 6 timmar kvar innan vi ska åka och innan dess ska jag "bara" kasta ungar i duschen, stryka, fixa deras hår, göra mig själv klar, laga lunch och ut med hunden. Låter kanske inte så mycket, men när det är jag som är projektledare i den här familjen och alla tycks tro att jag vet vart ALLT är så kan det ta sin tid. Men j*kligt skoj med fest i alla fall!




Så här ser det ut genom vårat köksfönster där jag sitter och pimplar kaffe på morgonen, och detta är dagens bild på det hela. Strålnade solsken och massor massor massor av snö.

Trevlig Lucia på er!

Torsdag?!? Hjälp...

Vart f*n tog den här veckan vägen? Jag hade ju sååååååååååå gott om tid tills det var dags för julfesten på lördag, mmm tjena mittbena.
Var iväg idag på förmiddagen för att kolla efter tröjor till ungarna som dom kunde ha på sig till kjolarna som jag sytt om, sprang som en idiot på Birsta City och hittade ingenting fy va less jag blev, Claes ringde medans jag var där...skulle han nog inte ha gjort.
Bestämde mig för att ta med brudarna in till stan när dom kom hem från skolan och förskolan, båda på urgel humör men vi kom iväg i alla fall. Hittade två tröjor om dom passar så bra vette fasiken men ungarna ville ha dom.
Ska iväg i morgon och köpa lite tjockare strumpbyxor/leggins till mig, fast vad jag ska ha på mig vette gudarna. Några pengar att handla nya kläder finns inte i alla fall.

Fick reda på idag att Claes åker till Kina den 6 februari och är borta två veckor, han åker alltså på våran 2 års dag...förra året var han i Polen. Tur för han att han var hemma när vi träffades i alla fall :-)

Haft sån där jobbig huvudvärk hela dagen, den kommer inte till skott men försvinner inte heller, jag har kastat barnen framför en film i deras rum så nu ska jag äga soffan!

Julutmaning från Orsakullan!

3 hårda paket du önskar:
~En ny kaffebryggare
~En bärbar dator
~En ny soffa



3 mjuka klappar:
~ Vinterjacka
~Byxor
~ Mössa (Ronja har snott min)


3 viktiga klappar:
~En mysig jul med brudarna
~Att Claes kommer ordentligt med flyget ner till Gbg och hem så klart
~Att barnen får det tokmysigt hos mormor och morbror när dom åker dit.

Skickar denna utmaning till Sussie, Linda och Veronica

Lyssna på detta

www.myspace.com/entermusic
Det är en gammal klasskompis sedan högstadiet, otroligt vacker röst tycker jag

Meeeeeeeeeeen!

Det är nog inte min dag alls idag!

Först då med bilen där det inte gick att låsa upp. Lämnar Emelie kommer hem och dricker lite kaffe, pratar med sambon och slappar lite. Då ringer förskolan....Emelie ville prova vad som händer om man sätter tungan mot en lyktstolpe...hmm tja vad händer?!?! Bitte ringde och jag hämtade henne, knasiga små ungar.


Nu har jag i alla fall fått upp låset på bilen, synd bara att hela dörr j*veln har fastnat och jag vågar inte dra så hemst mycket.


Jag får väl ta och slåss med disken


Jäkla bil!

Skulle dra iväg till stan efter jag lämnat Emelie på förskolan....jo tjena mittbena, låset till dörren har frusit, ooootroligt störande. Får försöka sedan, måste i alla fall i väg och handla.

Kallt som tusan är det ute, men väldigt vacker!

Nää här kan man inte sitta och slöa

När katten är borta....

Eller i alla fall den enda herrn i detta hus så dansar vi donnor på bordet :-)
Ätit middag i vardagsrummet, bakat sockerkaka, varit på Birsta och tjejshoppat!
Nu dricker jag vin och färgar håret...hoppas det bara blir bra :-)



Så här snygg är man just nu...kvart i sex en måndag *S*

Raka vägen till måndagen

Då var det dags igen. Jag och Ronja kom fram till att det faktiskt bara är en måndag kvar och sedan är det jullov och alla ska sova till minst kl 9...hmm med lite tur så sover dom små knäckehäxorna till 8 när dom är lediga.
Helt otroligt men jag fick upp Ronja utan att Emelie vaknade, så fröken den yngre sover fortfarande.
Claes ligger och kollar på tv och ska sedan iväg ända till Eskilstuna och hämta grejer och sedan till Stockholm, konstigt han ska träffa mamma och bror men inte jag....orättvist!

                                            
Man ser inte all snö på trädet men så här såg det ut utanför oss i går när solen äntligen ville dyka fram

Varför göra nått i tid!

Hela dagen igår så gick allt i ett fasligt segt tempo, blev inte många knop gjorda.
Förmiddagen idag var väl ungefär lika dan. Jag tvättade mellan 10-14, Claes åkte en vända till jobbet och jag små duttade bara här hemma. När han kom hem så åkte jag och handlade. Nu under kort tid så har han hunnit städa och plocka undan så det är himla fint här hemma igen.
Så typiskt att då dra ut på det in i det längsta innan ungarna kommer hem, dom kommer nu när som helst.

2.a advent är det idag och jag har fortfarande inte köpt ljus till staken...smidigt värre, får väl dra alla ljus på en gång 4.e advent :-)

"Vi hade ialla fall tur med vädret...Igen"

Var vi iväg och kollade på igår, men det är svårt att säga om den var bra eller dålig. Hade sina roliga stunder absolut men samtidigt så var det väldigt förvirrande. Det var historier som börjades men aldrig avslutades, slutet var väl fint i alla fall.
Den får 2½ poäng av oss.

Nu har det blivit minus grader ute och det är så fint, tur att jag ska tvätta och städa och Claes ska iväg till jobbet innan ungarna kommer hem.


Sjuklig Emelie

Emelie har varit mer eller mindre sjuk hela veckan, det har gått upp och ner hela tiden.
Hon har haft 39 graders feber på kvällarna och haft svårt att sova. Detta har även inneburit att hon slöat omkring i nattlinne hela dagarna. Föresten så är det inte vilket nattlinne som helst heller....mormors gamla sovtröja :-)
Här får ni en liten bild på Emelie när hon spatserar omkring hemma pratandes med mormor så klart!


Rakt in på lördagen

Igår var vi till Östersund och lämnade barnen, som extra bonus fick vi middag (grönsaksgratäng och tjärlknöl) väldigt mumsigt...tack för det Veronica! Inte nog med detta, Angelica blev minsan med snedlugg och fick med sig två klänningar till brudarna som jag ska sy om!
Vi kom hem sent 22.30, det snöade hela vägen hem men det gick så bra så.
Idag vaknade vi 10.30...hmm tant var nog lite trött:-)
Åkte iväg till stan och käkade lunch, var på loppis och sedan dess har det gått i slöhetens tecken. Fick rycka upp mig lite nu så jag har bestämt att det blir minsan bio i kväll.

Prao-Emelie i skolan

Det hände en liten olycka i skolan igår för Ronja så hon och fröken Ingela ringde hem och bad oss komma med lite kläder, det var bara en lektion kvar och det var bild så vi fick vara med. Emelie satt som ett ljus och målade tavlor. Konstigt att tänka att om bara 6 månader typ så går även min bäbis i skolan.

Inte nog med att Claes fyllde år igår och fick paket av sin systerson och syster, även jag fick! Ett par snygga örhängen så dom ska invigas nästa helg på julfesten....Tack Ankie!

Idag bär det av till Östersund och vi har visst blivit lovade middag där,  och jag ska bli lite kapad i håret. När jag klippte mig sist hos frisören vilket var för 2 år sedan, frågade han när jag klippte mig senast.... berättade att det var min ex mans nya fru som gjorde det....himla vågat av mig tyckte han ha ha ha.

Dags att göra lite fredagsnytta!

För det är ingen vanlig dag för det är....

Claes födelsedag hurra hurra hurra!

Grattis på födelsedagen hony!

Nu snöar det ute, hoppas bara det blir lite kallt också så det inte bara blir slask.

*Morr* har inte gått att uppdatera...

bloggen, hur irriterande är inte det? Framför allt igår när Claes skulle briljera med ett inlägg och han skrev och skrev också skiter det sig. Hoppas detta funkar nu i alla fall

Vino vino bianco och rosso

Hej alla bloggdiggare he he he

Idag har jag faktiskt vunnit första pris i Permobils vinlotteri, och jag som inte brukar vinna ett smack. Bilden nedan visar hur jag ( syns i bakgrunden ifört ett stycke lustig hatt) poserar med vinsten i sin helhet. Mjöljen som syns är doch inhandlad på OK i Timrå och således inte en del av den vinsten. Men symboliskt som det är representerar det skillnaden mellan en Vit Jul och en God Jul. 9 Flarror in total 9 varav 6 Vino Rosso och 3 Vino Bianco....

Idag har Ankan lagat Pankor till middag, pankor är gott men inte alls så gott som Potatisgratäng som är mycket godare än Pankor, men eftersom jag fyller år på Torsdag kanske jag kan få gratäng på pärer då.

Over and out alla bloggdiggers....//Claes

Varg i natten...

Claes var ute och gick nu på kvällen med Bus-Lus, när han gick från vikingagravarna och var på väg hem såg han något som gick lite längre bort och det var inte mindre än ett stycke varg i ett lunkande tempo. Bus-Lus reagerade inget alls utan snöade omkring som vanligt i sin lilla egna värld.


RSS 2.0