Bästaste A.S

Hon är så kul!
Pratade med henne igår, lika roligt som alltid.
Hon har varit iväg på sin kärleksemester med maken, skulle vara 5 dagar i spanien men det blev 1½ vecka. Hon berättade hur maken körde runt henne på rullatorn medans hon satt på. Ingen som har träffat detta par kan föreställa sig hur sjukt roligt detta måste ha sett ut. Blir full i skratt så fort jag tänker på det. Vi som har gnällt över gamlingar som man vallar runt på promenader med deras rullatorer och dom plötsligt inte orkar mer, man sätter dom där på och kör själv. Det är SJUKT tungt och jobbigt.
Ser framför mig A.S med en god drink i handen och maken som sliter som ett djur för att kunna köra henne framåt, hon med lite glada heja rop och han som svär!

Får se när jag börjar jobba om jag hinner förbi dom innan vi åker till sthlm, vi ska ju ändå dumpa barn i E-tuna efter den helgen.

Tvättstugan var det!

TES, Laps care same shit liksom...

Men ändå så sjukt olikt hur systemen används.
För er oinvigda är detta ett sätt att dela ut arbeten inom hemtjänsten på de personer som jobbar. Alla vårdtagare får en egen dutt, tex en dutt för morgon hjälpen, vad dom ska ha hjälp med och beräknad tid. Så ligger ALLA saker som vi gör för vårdtagaren, städ, tvätt, dusch, tillsyn osv osv.

I E-tuna använde vi TES, vi var några ombud på varje arbetsplats som planerade ut besöken, men alla som jobbade fick tex lägga in ärenden om tandläkarbesök eller för egen del tex komp, tja vad allt det nu kan vara. Vi hade olika färger för olika saker, dubbelbemaning var röd, dusch kunde vara rosa. Sedan delade man ut dessa jobb till alla som arbetade och försökte i den mån det gick att se till att inte någon hade för många städ, dusch och så där.
Vi hade stor koll på bistånd och nära kontakt med biståndshandläggare, och chef i de flesta fall. Inga egentligen konstigheter. Problemen med att sitta i lokalen att göra detta är att det är lätt hänt att någon redan dagen innan ser vad dom ska göra och gnälla över detta. Men det var inget jätteproblem egentligen i slutet av min anställning.

Laps här där jag jobbar, har man centralt två styckna som håller på att planera. Jag ska vara en av dessa människorna under sommaren och har nu gått två dagars intro i denna ljuva värld.
ALLT sköts centralt, chefer sitter där, både chefen för personalen och för vårdtagarna. Personalen träffar aldrig biståndshandläggare då detta sker genom den chefen. Vikarier rings in av en speciell grupp, och som sagt så planeras jobben på samma ställe.
Här har dom även kommit fram till att det är bäst att ha fasta turer, går man till Agda så vet man allt även Bertil ligger på just den turen. Bra till viss del men jag insåg visa problem med det hela idag, Agneta, Stig och Anna jobbar en kväll. Stig har ingen rast då han börjar 16, han är den ende som börjar så sent förutom vikarier ibland då såklart.
Agneta och Anna ska ha 45 minuters rast och eftersom alla turer ligger fast så får även Stig 45 minuter lucka, en betald rast med andra ord kan man säga. Jag reagerade på detta och tyckte att jag kunde lägga in på honom ett litet snabbt tio minuters besök. Men se det får man inte göra då turerna ligger fast!

Jag kommer så klart att lära mig detta tänket också, men det jag är van vid fast det är över 2 år sedan jag Tesade sitter som berget i huvudet.

N kommer snart min KnasPrins hem så jag får ta och fortsätta mina funderingar en annan dag :-)

Cykelverkstad

Har jag här hemma idag, byte av slang är klart, nu är det rengöring och användningen av svinto för att få bort rostfläckarna. Herregud den blir som ny! Ska hämta Ronjas nya cykel på fredag och tänkte kränga iväg den här först, kan då vara bra att göra iordningen den. Måste köpa ny trampa också *försöker lägga på minne*

Båda barnen är hemma idag. Emelie har hosta och allmänt så seg. När detta kom upp i morse att Ronja skulle till skolan själv så fick hon också en faslig förkylning, snorig och täpt i näsan. Fröken ringde hem och då fick väl Ronja komma hem. Hon insåg dock inte att är man inte i skolan kan man heller inte ut och cykla...ajdå ajdå.

Strykning och packning

Han har i alla fall varit hemma en vända och det är vi himla glad över. Nu packas det och han drar till London i 4 dagar.

Vi har grillat, myst, grillat och bara varit. Hur skönt som helst och med denna vår värmen så gnäller man inte direkt heller.
Ungarnas cykelnycklar har varit borta, nu fick låna en bultsax. Emelies var ju bara att hoppa på och cykla medans Ronjas måste vi byta slang på. Har allt hemma ska bara få lite ork till att byta i morgon. Måste köpa en ny cykel till Ronja hennes är en aningens för lite. Får bli om en månad, göra i ordning den hon har nu så vi kan sälja och spara ihop en slant till hennes nya.

Nu ska vi göra kväller!

Så nära så nära...

Nu befinner han sig i Sverige, äntligen äntligen!
Det har så klart strulat idag, han kom iväg 3 timmar senare än beräknat och medans han var uppe i det blå och helt osäker på om han kommer hela vägen hem. Jag satt på jobbet och ringde och donade så att vi verkligen visste att han kom hem. Han skulle ha varit på Midlanda 18.35 men i stället så blir det 23.35. Senare absolut, men han kommer HEM!

Här ska kramas och gnussas och mysas och pussas.

Den som lever får se...

Om hjärtat kommer hem imorgon eller inte, spänningen är olidlig kan man säga.  Nu verkar Helsingfors ha öppnat sin flygplats, så nu är det bara att hålla tummar och tår för att allt ska gå precis som jag vill!

Jag har mest slöat omkring här hemma och letat efter min energi att göra något, men energin har lyst med sin frånvaro. Tänkte att jag skulle tok städa och dona här hemma i morgon men åkte på jobb mellan 7-21, hur denna ekvation ska gå ihop vet jag inte men men.

Dags att ta in tvätten och kanske öppna en liten flaska vitt att mysa på.

Fick sms av hjärtat...

"Du är född i ormens år. Jag är en råtta.
 Vi passar väldigt bra ihop eftersom det
 är 5 år mellan ormen och råttans år.
 Bra va!"


Det är så jävla bra så det finns inte ens :-)

Askmoln och måndag

Tur att Claes inte är beräknad till att komma hem förens på fredag, förhoppningsvis så är det askmolnen borta helt så jag kan hämta honom på Midlanda.
Han var bland dom sista som kom iväg från Arlanda och det var tur det. Han har haft en hel bra helg och jag är inte alls avis här borta i norr.

Idag står det på menyn att göra ett ryck här hemma, måste även försöka att få in däcken som ligger i bilen någonstans. Dom ska slängas men vette katten vart man gör det bara, däck på fälg och det är inte bara att slänga heller.
Ett bekymmer i sänder.

Grått och trist väder är det idag i alla fall så det passar bra med hemma sysslor.

Söndag kväll och en vecka är över

Veckan har faktiskt varit helt ok trots allt.
Det har regnat, snöat haglat och solsken, askmoln har ställt till det för dom som det inte borde ställa till det för. Det har sovits ätits, handlats och arbetats.

Det har alltså varit en helt vanlig vecka, förutom att bilen fått på sina fina sommarskor och har slutat skaka som en galning.

Saknar och längtar.

Snart är det fredag!

Saknig

Usch gillar inte längre när kärleken är och reser och i synnerhet inte 8 dagar!

Det fanns en tid när jag faktiskt tyckte att det var rätt skönt, jag och ungarna fick lite egentid och så där.
Nu vill jag bara ha honom hemma hemma hemma. Någon dag så där att han åker iväg är ok men inte så här.

Saknar...

Kina och Spanien

Vi börjar med spanien, nej jag kommer inte längre än till Timrå men min gamla kollega A.S är där och kör en het kärleksvecka med mannen sin. Det unnar jag henne så det står härliga till. Kan tänka mig hur erotiken flöder medans hon går omkring med sin rullator och blir helt till sig av att bara lukta på en kork av vin. Bompa bompa! Saknar henne men snart ska jag åka ner och våldgästa henne!


Kina var det också ja...
Claes sticker i morgon så vi packar och donar lite så han kommer iväg med nått i klädväg och slipper springa naken bland alla kinesdamer. F1 står på hans meny under helgen.
Vi andra som blir hemma i gamla hederliga svedala vi ska gå igenom grejer och kläder här hemma, ska stå på en loppmarknad nästa helg och förhoppningsvis bli nån krona rikare.


Märks att det är vår i luften

Ett gott tecken på att våren är på väg med stormsteg är att ungarna är ute hela tiden och vi ser dom när dom är hungriga. N har dom varit ute sedan kl 11 (kl är 15.30 nu), dom var inne nyss och ville ha sina kinderägg och så klart så är mamma snäll.


Vi köpte ett nytt halsband till hundet för 3 veckor sedan eller något sådant, idag när Claes var ute så sprack sömmen till ena metalringen vilket då innebar att det är helt kaputski. Vi drar ner till djuraffären och ska lämna tillbaka, vi har inte kvittot med halsbandet kvar men kvittot på kloklippningen vi gjorde samtidigt. Nu hittar inte dom vårat inköp så vi får se hur det blir med det hela, chefen skulle vara där i morgon. Nu är det inte en massa pengar men det är i alla fall 119kr på rean (kostar över 200kr ord.pris) och då ska det ändå hålla.
Ska ner i morgon eller på tisdag och gnälla lite!


Soooooolen!

Det var så längesedan så vi hade glömt bort att den ens fanns, men nu är den här!
Ungarna har varit ute och lekt i flera timmar, köttet ligger i marinad och potatisgratängen står och puttrar i ugnen. 9 flaskor vin har vi att pimpla i oss om vi känner för det och inte nog med det så är det bara lördag.

En bra dag helt enkelt!

Arne och Gunnel


Detta är absolut en svår fråga. Det är klart att jag när den dagen kommer skulle vilja bo med Claes.
Jag är väl ovanligt cynisk i denna fråga, med det yrke jag har så har jag nog sätt lite för mycket i mina dagar.
Nu sätter alla parier igång ett rama skri över detta och "lovar" att detta ska minsan kunna ordna sig och alla har denna rätthet.

Men har vi det?
Hur löser vi detta rent praktiskt?
Så många äldre som sitter hemma ensamna och deras största önskan är att få flytta för att få mer tillsyn och även sällskap. Ska då en make/maka gå före i denna kön, och vart någonsans ska dom hamna? Den ena är för dement för att kunna bo hemma den andre är inte dement. Ska dom hamna på ett demensboende? Eller är det bara ett ålderdomshem?

Eskilstuna är faktiskt väldigt duktiga på att se till de dementa och under tiden jag arbetade inom den kommunen gick vi många kurser för att få mer kunskap i demensfrågan som är oerhört svår och komplex.

Att sitta och lova en massa saker som i praktiken kanske inte ens fungerar, hur många olika boenden ska byggas? Hur ska dessa se ut?

RSS 2.0